Doodles en coaching

Doodles en Coaching
Coachen met de hond als co-coach
Mayrah en ik volgen samen bij Pets4care de opleiding (kinder)coach met de hond als co-coach. Tevens heb ik in 2018 de "Gelukskoffer coaching" gevolgd, heb ik een cursus Trauma en Hechting gevolgd en heb ik de Cref basis gevolgd.

Mayrah is een Australian Labradoodle, 3 jaar, heel lief, enthousiast, vrolijk, en sociaal.

Ze is een echte "pretletter”. Houdt veel van gezelligheid en knuffelen. Een lieve, rustige vriendin.

Een uitspraak van onze zoon Jens, 13, over Mayrah ;

"Als je een slechte dag hebt of je bent mopperig/chagrijnig dan moet je even op de grond gaan liggen met Mayrah dan ben je zo weer vrolijk!” 

Ik, Janine heb mijn hele leven al honden gehad, nu hebben we 3 honden in huis, allemaal Australian Labradoodles. Ik heb geholpen bij het  les geven bij een hondenschool. Ik heb dus zowel kennis van hondengedrag en opvoeding als nu de opleiding kindercoach.

Coaching met honden is een ervaringsgerichte methode . Weinig praten en vooral veel doen! Uit onderzoek is gebleken dat honden een positieve invloed uitoefenen op de ontwikkeling en op de gezondheid in het algemeen. Een hond zorgt er voor dat kinderen meer hun best doen, zich veiliger en meer ontspannen voelen, zelfvertrouwen krijgen, beter communiceren en dus sociaal vaardiger worden. Daarnaast verbetert ook de motoriek van uw kind. Honden vertellen niets door, en geven een gevoel van vertrouwen, een hond oordeelt en veroordeelt niet maar brengt kinderen aan het lachen. Kortom een hond zorgt voor ontspanning.

Enkele voorbeelden van doelen die gesteld kunnen worden ;

  • ·         Zelfvertrouwen vergroten
  • ·         Grenzen stellen
  • ·         Tonen empathie
  • ·         Omgaan emoties
  • ·         Interacties met anderen durven aangaan
  • ·         Eenzaamheid verminderen
  • ·         Verbeteren concentratie
  • ·         Ritme en structuur aanbrengen
  • ·         Verbeteren motoriek
  • ·         Trainen bewegingsapparaat (wandelen)

En zo kunnen we in overleg eigen unieke doelen opstellen. Enkele voorbeelden hoe we dit kunnen doen door speloefeningen, een parcours lopen, de hond een commando leren, de hond met respect behandelen, maar ook door naar buiten te gaan en een stuk te wandelen, mindfulness etc. Tevens zal men ervaren dat Mayrah ook af en toe "ik tijd "nodig heeft en wat voor Mayrah nodig is om zich veilig te voelen. (en deze koppelen we natuurlijk terug, ……...wat heb jij nodig?)  

Mayrah en ik werken oplossingsgericht, dit betekent dat wij ons richten op de oplossing en niet op het probleem. Wij werken vanuit het hier en nu, waar sta ik en waar wil ik naar toe. Wat wil u of uw kind graag leren of beter kunnen, waar maakt men zich zorgen over. Doordat we met kleine doelen werken zijn de stappen overzichtelijk en haalbaar. Het is heel veilig om met Mayrah te oefenen, en zoals ik al eerder aangaf Mayrah veroordeelt niet, geeft grenzen aan en laat zien wat ze wel fijn vindt. Een mooie leerzame ervaring!

Gelukskoffer coaching ; In het kader van doodles en pups is het natuurlijk ook goed mogelijk om met het toevoegen van een pup aan uw gezin, "gelukslessen" voor uw zoon/dochter in te zetten. Gelukskoffercoaching is een ‘ontdekkingsreis’ van kinderen evt samen met ouders/verzorgers om gedurende een periode van 7 momenten te ontdekken waar het kind gelukkig/blij van wordt en hoe hij/zij dit gevoel voor een groot deel kan beïnvloeden, een pup kan hierin een geweldig mooie aanleiding en voorbeeld in zijn.

Kinderen leren door opdrachten, spellen, theorie, gedichten en fragmenten herkennen waar zij gelukkig van worden en hoe dit geluk op te roepen is. 

Doel Gelukskoffercoaching

·         vergroten van het zelfvertrouwen

·         bewust worden en stimuleren van de eigen kracht

·         ontdekken van eigen invloed op geluksgevoel

·         werken aan een positief zelfbeeld

·         ontdekken van de eigen talenten

·        verbeteren van de sociale omgang

Kinderen positieve mentale bagage mee geven; een koffer gevuld met eigen geluk!!

Denkt u nu wat ontzettend leuk en dit zou een geweldige aanvulling voor mij en/of mijn kind zijn dan zou ik er graag meer over vertellen. Dit kan telefonisch 06-23539923, per mail hollanddoodles@live.nl of na afspraak in een persoonlijk gesprek.