Doodles en coaching

Doodles en Coaching
Coachen met de hond als co-coach
Mayrah en ik hebben samen bij Pets4care de opleiding (kinder)coach met de hond als co-coach gevolgd, wij zijn HBO gediplomeerd om u te kunnen en mogen begeleiden.
Tevens heb ik in 2018 de "Gelukskoffer coaching" gevolgd, heb ik een cursus Trauma en Hechting gevolgd en heb ik de Cref basis gevolgd. 

Mayrah is een Australian Labradoodle, 7 jaar, heel lief, enthousiast, vrolijk, en sociaal.

Ze is een echte "pretletter”. Houdt veel van gezelligheid en knuffelen. Een lieve, rustige vriendin.

Een uitspraak van onze zoon Jens, 17, over Mayrah ;

"Als je een slechte dag hebt of je bent mopperig/chagrijnig dan moet je even op de grond gaan liggen met Mayrah dan ben je zo weer vrolijk!” 

Ik, Janine heb mijn hele leven al honden gehad, nu hebben we 5 honden in huis, allemaal Australian Labradoodles. Ik geef lessen bij een hondenschool. Ik heb dus zowel kennis van hondengedrag en opvoeding als nu de opleiding (kinder)coach.

Coaching met honden is een ervaringsgerichte methode . Weinig praten en vooral veel doen! Uit onderzoek is gebleken dat honden een positieve invloed uitoefenen op de ontwikkeling en op de gezondheid in het algemeen. Een hond zorgt er voor dat kinderen meer hun best doen, zich veiliger en meer ontspannen voelen, zelfvertrouwen krijgen, beter communiceren en dus sociaal vaardiger worden. Daarnaast verbetert ook de motoriek van uw kind. Honden vertellen niets door, en geven een gevoel van vertrouwen, een hond oordeelt en veroordeelt niet maar brengt kinderen aan het lachen. 

Kortom een hond zorgt voor ontspanning.

Enkele voorbeelden van doelen die gesteld kunnen worden ;

  • ·         Zelfvertrouwen vergroten
  • ·         Grenzen stellen
  • ·         Tonen empathie
  • ·         Omgaan emoties
  • ·         Interacties met anderen durven aangaan
  • ·         Eenzaamheid verminderen
  • ·        Verbeteren motoriek/trainen bewegingsapparaat (wandelen)

En zo kunnen we in overleg eigen unieke doelen opstellen. Enkele voorbeelden hoe we dit kunnen doen door speloefeningen, een parcours lopen, de hond een commando leren, de hond met respect behandelen, maar ook door naar buiten te gaan en een stuk te wandelen, mindfulness etc. Tevens zal men ervaren dat Mayrah ook af en toe "ik tijd "nodig heeft en wat voor Mayrah nodig is om zich veilig te voelen. (en deze koppelen we natuurlijk terug, ……...wat heb jij nodig?). Mayrah en ik werken oplossingsgericht, dit betekent dat wij ons richten op de oplossing en niet op het probleem.

Tevens hebben we ervaring in het begeleiden van hondenangst.

Dit zou een perfecte voorbereiding kunnen zijn voor als u een eigen pup in huis gaat krijgen, met Mayrah kan ik de kinderen al leren hoe om te gaan met jullie eigen hond. Ik kan bij u thuis met uw eigen pup een traject inzetten om eigen unieke doelen te behalen, dit kan op heel veel gebieden inzetbaar zijn, denk bijv aan zelfvertrouwen, depressie, ritme en structuur, verantwoordelijkheid etc etc.

Onderstaand filmpje laat zien wat er mogelijk is met behulp van dogassisted coaching. 

Denkt u nu wat interessant en ontzettend leuk en dit zou een geweldige aanvulling voor mij en/of mijn kind zijn dan zou ik er graag meer over vertellen. Dit kan telefonisch 06-23539923, per mail hollanddoodles@live.nl of na afspraak in een persoonlijk gesprek.